Ekonomi

CoStar Group hisseleri beklentilerin altında kalan öngörüler nedeniyle düşüşte

WASHINGTON – CoStar Group, Inc. (NASDAQ:CSGP) analist tahminlerini aşan üçüncü çeyrek kazançlarını açıkladı, ancak şirketin dördüncü çeyrek öngörülerinin beklentilerin altında kalması nedeniyle hisseler mesai sonrası işlemlerde %3,7 düştü.

Gayrimenkul bilgi ve analiz sağlayıcısı, üçüncü çeyrekte hisse başına 0,22 dolar düzeltilmiş kazanç açıklayarak 0,16 dolarlık konsensüs tahminini aştı. Hasılat yıllık bazda %11 artarak 693 milyon dolara ulaştı, bu rakam 695,94 milyon dolarlık analist projeksiyonlarının biraz altında kaldı.

CoStar Group’un Kurucusu ve CEO’su Andy Florance, “Üst üste 54. çeyrekte çift haneli hasılat büyümesi ile güçlü bir çeyrek daha geride bıraktık,” dedi. Florance, şirketin iki milyar dolarlık yıllık hasılat üreten işkolları olan Apartments.com ve CoStar’ın çift haneli hasılat büyümesi sağlamaya devam ettiğini belirtti.

Ancak, CoStar’ın dördüncü çeyrek öngörüleri Wall Street tahminlerinin altında kaldı. Şirket, dördüncü çeyrekte hisse başına 0,21-0,23 dolar aralığında düzeltilmiş kazanç bekliyor, bu da 0,24 dolarlık konsensüs beklentisinin altında. 693-703 milyon dolar aralığındaki dördüncü çeyrek hasılat öngörüsü de 713,9 milyon dolarlık analist beklentilerini karşılayamadı.

CoStar, 2024 tam yılı için düzeltilmiş FAVÖK öngörüsünü 205-215 milyon dolar aralığına yükseltti, bu da önceki tahmininden orta noktada %5 daha yüksek.

Şirket, güçlü trafik büyümesine dikkat çekti; üçüncü çeyrekte aylık ortalama tekil ziyaretçi sayısı yıllık bazda %28 artarak 163 milyona ulaştı. CoStar’ın pazarlama yatırımları, özellikle Homes.com platformu için sonuç vermeye devam etti.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

haberaksehir.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Türk türbanlı eskort istanbul kızlar
Başa dön tuşu